Annaloppet 2017

Idag var det dags för ett av de lite kortare loppen hemma i Nora. Annaloppet, drygt 2 varv på elljusspåret runt Norvalla. Det ska vara 5,2 km, men min klocka som jag inte litar helt fullt ut på visar 4,9 km :-S…

Foto: Hanna Fridhamre

Har inte direkt känt mig i form inför dagens lopp, så hade inga förhoppningar. Tänkte att jag tar det lugnt, och hoppas komma runt på under halvtimmen eller nåt. Är inte så förtjust i de här korta loppen, men springer ändå när det är IFK Nora som anordnar och på hemmaplan dessutom.

Som vanligt drar man iväg alldeles för fort i starten. Efter en kilometer ångrar man sig, och försöker intala sig själv att ta det lite lugnare. Men eftersom banan är hemmabanan, så vill man inte känna sig slagen, utan man försöker fortsätta pinna på så gott det går.

Fick för mig att ta en mugg med vatten vid varvningen. Behövs knappast på så kort race, men fick den geniala idén i alla fall. Lyckades hugga tag i en plastmugg med vatten i farten, och lyckades få i mig ungefär 3 droppar vatten genom näsan (!?)… Efter att ha lyckats hosta ut mig det lilla vattnet ur näsgången, insåg jag att det inte var någon bra idé, och satte fart ut på andra och tredje varvet.

När det var ett halvt varv kvar (drygt 1 km) började jag få håll i sidan (så klart). Den blev bara värre och värre. Men jag vägrade ge mig, utan försökte springa så gott det gick och massera med ena handen i sidan samtidigt.

När jag gått i mål upptäckte jag att jag hade visst lyckats sätta nytt PR för Annaloppet sedan 2 år tillbaka med 1 minut och 9 sekunder (sluttid 26:18, 5:19/km), så det får man väl vara rätt nöjd med. Utan hållet hade jag nog lyckats ännu bättre.

Tryckte i mig bananen och kexchokladen och pratade lite med lite bekanta, sedan hem och hämta barnen. Nu är det 4 dagar till Karlsängsloppet, och 6 dagar till Höstruset.

Det här med Karlsängsloppet, blir ett litet äventyr. Jag kommer ha lite press på mig att springa ganska fort, för att direkt efter målgång hinna åka vidare till Tuvas ridskola, men det tar vi då…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *