Inspiration

Som ultra- och traillöpare finns det gott om inspiration på Youtube. Som tur är har det blivit populärt att spela in och bokföra sin löpning på Youtube, så det finns mycket sevärt för en löpare där.

Två av de bättre (i mitt tycke) filmskaparna är The Ginger Runner (Ethan Newberry) och Billy Yang. De kommer ständigt upp med sevärda och inspirationsgivande filmer.

Här är några exempel på bra filmer:

Amongst The Evergreens. En film om Ethans första 100 Miles-lopp. En mycket sevärd film om man vill få en uppfattning om hur det är att springa 100 miles. Man kan tycka att filmen borde avskräcka, men i mitt eget fall får den mig att verkligen se fram emot mitt första försök på 100 miles.

The Squamish 50/50. Ethan bestämmer sig för att springa både 50 miles och 50 km på samma tävling. Loppen går dagarna efter varandra, och ger en ny definition av att genomlida frivilligt lidande. Se den och bli inspirerad.

Wonderland. Ännu en film av Ginger Runner. I den här filmen får vi följa Gary Robbins när han ska slå FKT (Fastest Known Time) runt Mount Rainier. Gary är en topplöpare som visar grym bestämdhet när han ska slå rekordet. Ett måste att se om man gillar trail- och ultralöpning.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *