Ultra intervaller i november

Ultra Interval Challenge

Efter att ha klarat av min första ultra för några månader sedan drabbades jag av motivationsbrist. Det kändes tungt att ta sig ut och springa. Jag är sån som helst ska ha något ordentligt uppsatt mål att träna mot. Helst något högt satt mål med. Det blev lite bättre när jag bestämde mig för nästa säsongs stora målsättningar. Men det saknades ändå något att träna mot just nu. Nästa år känns ännu så långt borta.

Men nu har jag hittat ett intressant projekt den 18 november i år. Det är en utmaning på internet, så det är folk från hela världen som är med på sin hemmaplan. Projektet är Ultra Intervall Challenge.

Under ett dygn (den 18 november) ska man var tredje timme springa en mil. Det kommer resultera i 8 mil under ett dygn. Det blir inte bara ett längdrekord (under ett dygn) för min del, utan kommer dessutom bli en bra test att springa med sömnbrist inför BRR nästa år.

Jag har en bra mil-runda som startar hemifrån, så det får bli åtta varv på den. Den inkluderar några ordentliga backar med, så det kommer bli en hel del höjdmetrar under dygnet med. Men det jobbigaste för min del blir nog att det nog kommer vara rätt kallt och kyligt ute på natten.

Det blir en del fixande med barnen, men har pratat med dom om att jag kommer vara borta lite då och då under natten och så, så det ska nog gå bra.

Dessutom kommer det gå åt en hel del kläder, för jag vill ju inte behöva ge mig ut i kläder som redan är blöta av svett och så.

Det kommer bli ett jobbigt men kul och nyttigt experiment att genomföra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *