Om

Hej.

Mitt namn är Peter, och jag är en smått stressad ensamstående 4-barnspappasom bor typ i mitten av Sverige. Jag gillar att springa, helst i skogen, och helst så långt som möjligt.

Jag har sprungit och tränat till och från under hel mitt liv. Men mitt intresse för att springa de riktigt långa distanserna kom efter en allvarlig benolycka-97.

Efter att ha fått diagnosen ”Antingen kommer vi få amputera ditt ben under knät, eller så kommer du få ha ett ben som du inte kommer kunna gå på” av läkaren, uppstod en besatthet att jag skulle klara av allt jag gjorde innan olyckan även efter olyckan.

Jag återfick glädjen i att över huvud taget kunna springa igen, om än med vissa krämpor lite då och då.

Efter min olycka hade jag en dröm om att springa ett halvmaraton. Efter att ha ställt upp i några halvmaror, så kom så klart iden om att springa ett maraton. Distansen är avklarad på träning, men inte på tävling. Men sen kom iden om att varför inte springa längre än ett maraton, och bli en ultralöpare? Sagt och gjort, så är distansen avklarad på träning. Nu tränar jag för att klara av ultradistans på tävling med.

2017 är premiären för ultramaraton avklarad. Det blev Bergslagsleden Ultra. Nu väntar fler och längre utmaningar. Det stora målet är att klara av ett 100 miles-lopp.

Bilden är från Annaloppet i Nora 2015.